Pazaryerlerinde E-Ticaret Satışlarını Artırma Yöntemi

Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modelimizde, pazaryerlerinde satış yapan mağaza sahibi müşterilerimiz ürünlerini bizim aracılığımızla nakit avantajlı bir şekilde alarak stok sorunlarını çözüyorlar. Ancak yine de ürünlerinin satışını tamamlamaları gerekiyor. WorqCompany bu noktada da iş ortaklarını yalnız bırakmıyor ve satışlarını artırmanın ipuçlarını sunuyor! İşte pazaryerlerinde satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacak en etkili strateji olan planlama:

1. Bugün Gelecek Ayın Kaçı?

Öncelikle önümüzdeki ay hangi ürünlerin en çok satılacağını bilmeniz gerekiyor. Bu bağlamda ürün tedariki yapmalı ve stoklarınızı dolu tutmalısınız. WorqCompany'nin e-bültenine üye olarak her ay iş ortaklarımız için hazırladığımız e-ticaret takvimini görüntüleyebilirsiniz.

E-ticaret takvimi hangi pazaryerlerinde hangi kampanyaların olacağını, özel günlerin hazırlığını yapmanız gerektiğini ve favori ürünlerin hangileri olduğunu göstermekte. Buna göre ticari planlamanızı yapabilir ve mağazanızı güvenle büyütebilirsiniz. Aşağıda Ayğustos ayının e-ticaret takvimini görüntüleyebilirsiniz:

WorqCompany Ağustos 2024 E-Ticaret Takvimi

2. E-Ticaret'te Satışlarımı Nasıl Artırabilirim?

Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modeli ile iş ortaklığı yaptığımız firmalar Türkiye'de ve İngiltere'de pek çok pazaryerinde online satış yapıyorlar. Bunlardan Türkiye'de Trendyol, Amazon, HepsiBurada, Çiçek Sepeti ve N11 başta geliyor. Her pazaryeri kendi hedef kitlesine uygun kampanyalar düzenleyerek dönem dönem en yüksek cirolara ulaşmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Yüz binlerce mağaza arasından sıyrılarak satış yapabilmek için ise bu kampanyalara dahil olmanın önemi oldukça büyük oluyor.

3. Trendyol'da Mağazamı Nasıl Büyütebilirim?

Yaz sezonu geldi! Şimdi E-ticaret mağazalarının satışları artırabilmesi için ihtiyaç duydukları ipuçlarına göz atmanın zamanı! Tatil planları ve sezonluk ürün alışverişleriyle, Trendyol'daki yaz kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Trendyol'da mağazası bulunan firmalar buradaki blog yazımızı okuyarak satış stratejilerini gözden geçirirse eğer, yaz kampanyalarına dahil olarak satışlarında oldukça yüksek bir artış olacağını gözlemleyebilir.

4. Amazon'da E-Ticaret Yapmak Avantajlı mı?

Amazon uluslararası markete olan entegrasyonu en güçlü pazaryerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bazen müşterilerimizden bir pazaryerine odaklandıklarını ve çeşitli nedenlerle diğerlerinden uzak durduklarını gözlemleyebiliyoruz. Amazon da bunlardan biri. E-ticaretçiler çoğunlukla ya sadece Amazon için satış yapıyor ya da diğer pazaryerlerinde var olmayı yeterli bularak Amazon'un sistemini karışık buluyor. Oysa hem ithalat hem de ihracatın gözbebeği olan Amazon'da var olmak sizlere yepyeni bir kapı aralayacaktır. Özellikle size özel olarak atanan mağaza temsilcileri hem mağazanızı açmanız için çok yardımcı oluyor hem de sürecin takibini sağlıyor. Yine de bu konuda kafa karışıklığı yaşıyorsanız eğer Amazon danışmanlığı yapan ve bizim iş ortağımız olan firmalara yönlendirmemiz için bize ulaşabilirsiniz.

Temmuz ayı e-ticaretin en durağan olan ayı olmasına rağmen Amazon Prime Day'de öyle cirolara ulaştı ki, herkesin gözü yeni kampanyaları gözler oldu. Prime Day ile ilgili hazırladığımız blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

5. Çiçeksepeti'nde Sadece Çiçek mi Satılır?

Çiçek Sepeti "özel günlerde çiçek" hizmeti gibi dahiyane bir fikirle markete girse de, sonrasında büyüyen gücünü bir pazaryerine çevirme noktasında da oldukça iyi bir hamle yaparak daha da yükseltti. O yüzden zannedilenin aksine, Çiçek Sepeti artık sadece çiçek odaklı değil, pek çok alanda hizmet veren e-ticaret mağazasına da ev sahipliği yapıyor.

Tüm dünyada e-ticaret mağazalarının hızlı büyümesinin en önemli unsurlarından biri olarak ürünün cinsi gösterilmekte. Evet, ürüne olan talep, ürünün kalitesi muhakkak ki oldukça etkili bir etmen, ancak hızlı büyümenin yolu da ürünün kişiselleştirilmesinden geçiyor. Ve kişiye özel hediye göndermek için akla gelen en önemli pazaryeri olan Çiçek Sepeti'nde zirveye çıkmanın yöntemi de ürünleri müşteriye göre kişiselleştirebilir şekilde hazırlamak oluyor. Bu bağlamda Çiçek Sepeti'nde satışlarınızı nasıl artırabileceğinize dair hazırladığımız blog yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

6. N11'de Satışları Nasıl Artıracağız?

N11'ciler, sizi de unutmadık elbette! Kurulduğu günden bugüne 11 yıllık e-ticaret tecrübesi olan N11'in yaşı kadar kendisine sadık bir müşteri kitlesi olduğu gerçeğini aklımızda tutarak, sadık müşteriler edinmenin en güzel yöntemlerinden biri olan N11'deki mağazamızı nasıl iyileştirebileceğimizi ve satışlarımızı hangi stratejileri izleyerek artırabileceğimizi anlattığımız yazımız da hemen şuracıkta.

Hangi pazaryerinde olursanız olun öncelikle maliyet avantajını elde ederek kâr odaklı ilerlemeniz gerektiğini bildiğiniz için, Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modelini kullandıkça hızla ve kolayca büyüyeceğinizi unutmadığınızı biliyor, hepinize bol kazançlı satışlar diliyoruz.

Gelir Paylaşımlı E-Ticaret'e başvurun, stoklarınızı WorqCompany ile avantajla doldurun!

Yazın tatını WorqCompany ile çıkarmayı unutmayın!

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al