İngiltere’deki Şirketim için Nasıl Banka Hesabı Açabilirim?

Birçok şirket satış yaptığı ülke ile sınırlı kalmayıp, dünyaya da açılmak ister. İngiltere'de şirket açmak istiyorsanız veya E-ticaret'inizi İngiltere üzerinden Avrupa'ya taşımak istiyorsanız, bu yolda atacağınız adımlardan birisi E-ticaret şirketinizin banka hesabını bulunduğunuz ülkede açmak olacaktır.

İngiltere’de bankalarda hesap açmak için İngiltere’de yaşamak gerekirken, burada şirket kurmanız halinde Tide, Wise gibi dijital bankalarda ve Paypal, Payoneer, Stripegibi finansal ödeme kuruluşlarında şirketiniz adına hesap açmanız mümkündür. Bunun yanında, hesap açmak için İngiltere (044) alan kodu olan bir SIM kartada ihtiyaç duyulabilmektedir.

Hangi belgeler gerekiyor?

Öncelikle şirketinizi kurmak için gerekli belgeler şirketin ortaklarına ait kimlik kopyası (pasaport veya uluslararası geçerliliği olan sürücü belgesi veya kimlik) ve ev adresinize ait bir fatura (elektrik, gaz veya su) veya bankanız tarafından ev adresinize gönderilmiş hesap ekstresi veya dekont kopyasıdır. Şirket kuruluşu sonrasında dijital bankalardan birinde hesap açılışı başvurusu yapılır ve aynı belgeler kullanılarak şirketiniz adına hesap açılabilir.

Belgeleri hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?

Belgelerin kalitesi ve formatı kurumlara göre farklılık göstermekle beraber aşağıda yeralan konulara dikkat edilmesinde fayda görülmektedir. İngiltere’de hesap açılışları için ekran görüntüsü (screenshot) tarzı görüntüler genelde kabul görmemektedir. Tarayıcı (scanner) ile taranmış veya mobil cihazınızla net bir şekilde fotoğrafı çekilmiş belgeleri kullanmanız önerilmektedir.

Sunulan belgeler genel olarak foto (jpeg, jpg) veya PDF formatında birçok kuruluş tarafından kabul edilmekle beraber PDF formatı daha geçerlidir. Bunun yanında belgelerin çözünürlüğünün düşük olmaması ve görüntü kalitesinin net olması, kimlik ve fatura gibi belgelerde tüm sayfanın kenarları da görülebilecek şekilde kaydedilmiş olması önemlidir. Adres kanıtı olarak sunulabilecek belgelerde son 3 ay içinde alınmış üzerinde isminiz ve açık ev adresiniz yazan elektrik-gaz-su faturaları kabul edilmektedir; telefon, mobil hat veya internet aboneliğine ilişkin faturalar birçok kurum tarafından kabul edilmemektedir.

Bu belgeleri sağlayamamanız hâlinde yerel bankanızdan isminizin ve adres adresinizin yer aldığı bir hesap ekstresi veya dekont veya bankanızdan üzerinde isminiz ve ev adresinizin yer aldığı bir yazı da kabul edilebilir. Dosya büyüklükleri genellikle 10MB’a kadar kabul edilmektedir. Çözünürlüğü düşük belgeler reddedilmektedir. Belgelerde kimlik ve adres bilgilerinin okunabilir olması önemlidir. Görüntüde parlama, düşük çözünürlük gibi nedenlerle net okunamayan belgeler genellikle reddedilmektedir.

SIM kart neden gereklidir?

İngiltere’de birçok kurumda hesap açmak için İngiltere alan koduna sahip bir telefon numarası (SIM kart) bulunmasını şart koşmaktadır. Bunun için SIM kart yanında gerekli uygulamaların mobil cihazınıza indirip kullanabilmek için IOS veyaAndroid işletim sistemi kullanan mobil cihazınızda ülkenin İngiltere olarak belirlenmiş olmasına gereklidir.

İngiltere’de nasıl hesap açabilirim?

Şirketinizi kurmak ve hesap açma işlemlerinde sorun yaşamadan işinizi yönetmek için WorqCompany’nin sizlere sunduğu uçtan uca hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Hemen Başvurun butonuna tıklayarak Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modeli ve şirket kuruluşu hakkında bilgi alabilir, saniyeler içerisinde başvurunuzu yapabilirsiniz.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al